Tagtik

Door het ijs zakken: schuld van de stad?

Woensdag kwam een 74-jarige Nederlander zwaar ten val toen hij aan het schaatsen was op de Assebroekse Meersen bij Brugge. Omdat het ijs bleef breken, kon hij maar met veel moeite op het droge worden geholpen. De man ligt nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Net als enkele andere winterpretliefhebbers was de man aan het schaatsen, ook al was dit verboden door het stadsbestuur. Toch kan het slachtoffer mogelijk de stad voor de rechter slepen. De stad had immers een waarschuwingsbord moeten plaatsen, zo zegt woordvoerder Wauthier Robyns van Assuralia, de Belgische Beroepsvereniging van Verzekeraars, bij Het Laatste Nieuws.

"Als een overheid weet heeft van een plaats waar bijvoorbeeld veel ongevallen gebeuren door ijzelvorming, dan volstaat een waarschuwingsbord 'Let op, gevaar voor ijzelvorming' op die plaats. Zo beschermt de overheid zichzelf tegen mogelijke claims."

"In eerste instantie zal je zelf opdraaien voor de ziekenhuiskosten via je hospitalisatieverzekering. Andere schade, zoals verzorgingskosten bij een verlamming, kan je dan elders claimen, bij de stad bijvoorbeeld", aldus Robyns.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren