Tagtik

Een auto voor iedereen op de VRT

Alle werknemers van de VRT kunnen voortaan brutoloon inleveren in ruil voor een salariswagen. Dat heeft de raad van bestuur van de VRT maandag beslist, zo schrijft De Morgen.

Momenteel heeft de VRT zo'n 230 salariswagens voor directieleden, het middenkader, enkele technici en enkele schermgezichten. Binnenkort kan dit aantal dus stijgen tot 2000 salariswagens als elk personeelslid hiervoor kiest. Enige voorwaarde: de wagen moet een ecoscore van minstens 68 halen. Alleen benzine-, elektrische en hybride wagens komen dus in aanmerking.

Volgens de VRT past deze maatregel in een plan om de personeelsleden met een groenere wagen te laten rondrijden.

Twee vakbonden (VSOA en ACOD) plaatsen alvast vraagtekens achter dit nieuwe mobiliteitsplan. "Wie een auto voor de deur heeft staan, zal minder snel de stap naar het openbaar vervoer of de fiets zetten", aldus Michelle Graus van ACOD bij De Morgen. "Net nu we de komende jaren naar een nieuw gebouw verhuizen waarbij fors in de parkeerplaatsen wordt gesnoeid, is dit absoluut een verkeerd signaal."

Bart Caron van Groen denkt dat de nieuwe maatregel een trucje is van de VRT om de brutolonen naar beneden te halen: de personeelskosten mogen immers maar 43,25 procent van het totale budget bedragen.

(Fausto by Tagtik/Source: De Morgen/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren