Tagtik

Een tweede Rode Duivel in China?

Dat een transfer naar de Chinese Super League geen hindernis vormt voor een selectie voor de Rode Duivels bewijst Axel Witsel. Het verklaart waarom spelers als Dries Mertens of Radja Nainggolan wel twee keer nadenken als ze een riant aanbod uit China krijgen.

De volgende Rode Duivel die belangstelling geniet uit China, is Yannick Carrasco. Volgens Spaanse media wil promovendus Dalian Yifang 60 miljoen euro neertellen voor de flankspeler van Atlético Madrid. AS Monaco, de vorige club van Carrasco, heeft nog recht op 25% van het transferbedrag.

Volgens de Spaanse media La Sexta en AS mag Carrasco weg van het bestuur van de Rojiblancos. Eind december zou trainer Simeone al te kennen gegeven hebben dat hij zich niet zou verzetten tegen een vertrek van de Rode Duivel die dit seizoen veel vaker op de bank moet plaatsnemen dan de voorbije seizoenen.

Carrasco ontbreekt wellicht in de selectie voor de terugwedstrijd in de 1/18e finales in de Europa League tegen Kopenhagen. De 24-jarige Rode Duivel speelde 124 wedstrijden voor Atlético, waarin hij goed was voor 23 doelpunten en 17 assists.

Dalian Yifang en Carrasco hebben nog enkele dagen om te onderhandelen: de wintermercato is in China nog open tot 28 februari.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren