Tagtik

Explosie Antwerpen: "Er was een gasgeur"

Bij de explosie in een flatgebouw op de Antwerpse Paardenmarkt en de instorting van het gebouw maandagavond zijn 2 doden en 14 gewonden gevallen. De politie sluit niet uit dat er nog mensen onder het puin liggen. Eén van de gewonden verkeert nog in kritieke toestand.

Bij Het Nieuwsblad verklaarde een van de slachtoffer dat hij eerder op de dag een gasgeur had waargenomen in het gebouw. "Het stonk enorm naar gas in het hele gebouw. Ik ben gaan ruiken op de tweede verdieping en rook de geur daar het hardst", aldus de 28-jarige Diouaene die op de derde verdieping woonde.

Hij waarschuwde de politie niet omdat de huisbaas had gezegd dat hij geen politie in zijn gebouw wou. "Daarom belden we de hulpdiensten niet. Onze huisbaas is totaal niet correct, op alle vlakken. Onze keukens en badkamers waren allemaal allesbehalve in orde", zo zei het slachtoffer nog. "We kunnen hem altijd enkel bereiken als hij geld moet ontvangen, anders niet. Dit alles had volgens mij vermeden kunnen worden, en de huisbaas zou gestraft moeten worden."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren