Tagtik

Galawedstrijd bleek gevaarlijkste match

De galawedstrijd tussen KRC Genk en het Engelse Everton was de gewelddadigste wedstrijd van 2017. Dat blijkt uit het Jaarrapport van de Voetbalcel.

Het vriendschappelijke treffen werd fel overschaduwd door verschillende knokpartijen. In totaal werd voor maar liefst 416 maanden stadionverbod uitgedeeld.

Na de oefenmatch van KRC Genk tegen het Engelse Everton FC, die trouwens op een 1-1 gelijkspel eindigde, richtte bijvoorbeeld een groep Genk-hooligans zijn woede op The Irish Times Pub in Hasselt. Op dat moment vertoefden daar immers nog enkele Engelse voetbalfans en dat konden de Genkenaren duidelijk maar moeilijk verkroppen. Het Nieuwsblad meldt dat de Genk-hooligans zich bewapenden met klinkers en houten planken en in tien minuten tijd alles kort en klein sloegen. De toegesnelde politie slaagde er toen nog in om acht verdachten aan te houden. Het bleef echter niet bij dit ene incident, waardoor Genk - Everton de geschiedenisboeken ingaat als de gewelddadigste voetbalmatch van 2017 in België.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren