Tagtik

"Geen asielzoekers meer in België"

België moet een voorbeeld nemen aan Australië. Dat land kiest immers zelf wie naar Australië mag migreren. Dat stelt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) voor op zijn persoonlijke blog.

"We moeten het huidige asielmodel, dat uitgaat van asielaanvragen op initiatief van de asielzoeker en na illegale binnenkomst, vervangen door een Australisch model, waarbij we enkel nog aan beperkte legale asielmigratie doen. Op ons initiatief. Zélf uitkiezen wie naar ons land komt dus, aan een tempo dat rekening houdt met de sociale, economische en culturele draagkracht van ons land, en waarbij we voorrang kunnen geven aan vervolgde minderheden, zoals de christenen uit het Midden-Oosten. Maar ook méér investeren in menswaardige opvang in de regio van de conflicthaarden", dat schrijft Francken op zijn blog.

Francken ziet een migratieprocedure zoals in Australië wel zitten. "Dat land geeft een heldere boodschap mee aan al wie probeert het land zonder visum binnen te raken: 'You will not make Australia home'. Dat moet ook in Europa gebeuren. 'You will not make Europe home'. En dat zál ook in Europa gebeuren. Ik trek daarvoor al jaren keihard aan de kar op Europese Raden en die kar begint nu eindelijk te keren, mede door de opeenvolgende nederlagen van links in Europa."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren