Tagtik

"Geen reactie, anders ga ik domme dingen zeggen"

De Deen Valgren (Astana) en de Nederlander Groenewegen (Lotto-Jumbo) bewezen afgelopen weekend dat ze beide koude kikkers zijn. Ze trotseerden immers beide de vrieskou én zetten beide de koers naar hun hand in het openingsweekend van het Belgische wielerseizoen. Valgren verschalkte de favorieten met een ultieme uitval in het slot van de wedstrijd en kwam alleen over de meet in de Omloop Het Nieuwsblad. Groenewegen versloeg zijn concurrenten in de sprint en pakte de zegetuil in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Patrick Lefevere, de grote baas bij wielerploeg Quick Step Floors, kon de overstap van zijn Tom Boonen naar concurrent Lotto Soudal in eerste instantie maar moeilijk verkroppen. Lefevere begrijpt echter beter dan wie ook welke primordiale rol Lotto Soudal-manager Paul De Geyter in de carrière van Boonen speelde. De Geyter en Boonen hebben immers een ijzersterke vriendschap en bezegelen die nu met een nieuwe samenwerking. Aan de vooravond van het openingsweekend streken Lefevere en De Geyter de plooien dan ook glad.

In de koers zelf, was het echter ieder voor zich! Jens Keukeleire werd met zijn 21e plek de eerste renner van de rode garde van Lotto-Soudal in de Omloop. In Kuurne zorgde Jens Debusschere met zijn 15e plaats voor de beste teamprestatie. Concurrent Quick Step Floors kan een iets beter rapport voorleggen, maar deed het ook niet denderend. Philippe Gilbert werd 5e in de Omloop, Yves Lampaert snelde zondag naar de 12e stek in Kuurne-Brussel-Kuurne. Degelijk, maar toch ruim onvoldoende voor de ambities en kwaliteiten van de blauwe jongens van Patrick Lefevere. Dat bevestigt de manager himself eveneens. "Ik ga niet reageren, anders ga ik domme dingen zeggen", zei CEO Lefevere na afloop van het openingsweekend. De Quick Step-jongens weten wat hen te doen staat de komende weken!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren