Tagtik

"Ghelamco Arena wél gebouwd volgens de regels"

Het kabinet van Daniel Termont, burgemeester van Gent, heeft gereageerd op de beweringen van auteur Ignace Vandewalle die in een boek over de bouw van de Ghelamco Arena, het stadion van AA Gent, verklaart dat het stadion er op illegale wijze is gekomen.

Volgens Vandewalle had de stad de wet op de overheidsopdrachten moeten toepassen om de Ghelamco Arena te bouwen. Het stadion werd voor meer dan de helft met overheidsmiddelen gebouwd en dus had er een aanbesteding moeten komen.

"De realisatie van het stadion is helemaal volgens de regels verlopen én daar is reeds eerder in alle transparantie over gecommuniceerd. De volledige gemeenteraad, óók de oppositie dus, werd van bij aanvang bij het dossier betrokken en geïnformeerd, in publieke zittingen", zo luidt het bij het kabinet.

"Vrijdag nodigen we alle journalisten uit, we zullen ook een database aanleggen waar iedereen alles kan komen inzien. We gaan dat in de grootste transparantie doen omdat we weten dat alles volgens de regels is verlopen", zo meldt burgemeester Termont bij de VRT.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, VRT/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren