Tagtik

GP Samyn: de koudste koers van het jaar!

Dinsdag opent het Waalse wielerseizoen met de Belgische semiklassieker, de GP Samyn, een koers over 200 kilometer tussen Quaregnon en Dour.

Zo'n 150 moedige renners nemen na het middaguur de start in Quaregnon waar het kwik dinsdagochtend flink onder nul stond: de thermometer toont een temperatuur van  -6°C, met een gevoelstemperatuur van -10°C. Ook al is het geen weer om buiten te komen, zal de wedstrijd toch gewoon doorgaan, aldus Jean-Luc Vandenbroucke, de wedstrijddirecteur van de GP Samyn.

"Het kwik blijft de hele dag onder nul en we zullen dinsdag de koudste koers van het jaar meemaken", zo vertelt hij bij Sud Presse. "Het zijn extreme omstandigheden, net zoals we die kennen in de Ronde van Frankrijk waar de temperaturen in juli heel hoog kunnen zijn. We hebben nog geen klachten gehoord van de renners die ondanks deze omstandigheden toch hun werk zullen doen."

Bij de belangrijkste deelnemers rekenen we Philippe Gilbert, Niki Terpstra, Zdenek Stybar, Maxime Montfort, Thomas De Gendt en Guillaume Van Keirsbulck, de winnaar van vorig jaar.

(Fausto by Tagtik with LpR/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren