Tagtik

Gratis rechtshulp voor slachtoffers en 450 bruikbare tips

De Bende van Nijvel pleegde midden jaren '80 enkele brutale overvallen, vooral op warenhuizen. Hierbij kwamen 28 mensen om het leven. De leden van de bende werden tot op heden niet ontmaskerd. Enkel van 'De Reus' wordt sterk vermoed dat hij Christian Bonkoffsky is.

Minister van Justitie Koen Geens maakte maandag bekend dat de slachtoffers van de Bende voortaan gratis rechtshulp krijgen. Maandagmiddag zaten speurders, slachtoffers en hun advocaten, de procureur van Bergen en minister Koen Geens samen op het kabinet van minister Geens.

Veel slachtoffers van de Bende van Nijvel getuigden de afgelopen weken in de pers dat ze nooit slachtofferhulp hebben gekregen, maar ook op rechtsvlak volledig in de kou werden gelaten. Daar wil minister Geens nu iets aan doen met gratis rechtshulp.

De afgelopen weken kwamen al zeshonderd tips binnen bij het parket, waarvan er 450 bruikbaar waren. Dat meldt de procureur van Bergen, Ignacio De la Serna. "We moeten voorzichtig zijn. Maar de laatste ontwikkelingen, de tips die we krijgen en de energie die de speurders en magistraten in het onderzoek steken, zullen hopelijk hun vruchten afwerpen", zegt de procureur.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren