Tagtik

"Hazard is wél beter dan Neymar"

De Belgische topscout Piet De Visser is het niet voledig eens met de top 100 van het populaire voetbalspel FIFA 19.

In deze prestigieuze ranking van spelontwikkelaar EA Sports worden de beste voetballers van deze planeet vergeleken op basis van zes vaardigheden en vervolgens gerangschikt. Op nummer één staat dit jaar Cristiano Ronaldo (94 punten), hij gaat zijn eeuwige rivaal Lionel Messi (94 punten) voor. In de top 110 staan 8 Rode Duivels, 2 haalden zelfs de top 10. De Braziliaanse dribbelkont Neymar Jr. (92 punten) wordt op plek 3 gepositioneerd voor Luka Modric (91 punten) die Kevin de Bruyne (91 punten) en Eden Hazard voorafgaat (91 punten).

De Belgische scout van Chelsea Piet De Visser vindt dat Hazard wel wat hoger had mogen eindigen dan zijn zesde plek. "De top 7 is wel gedeeltelijk oké. Zo vind ik De Bruyne inderdaad even goed als Modric, die ik al scoutte toen hij 17 was. Eden is wel beter dan Neymar", stelt De Visser in Het Nieuwsblad.

"Neymar is echt geen betere dribbelaar dan Hazard, alleen ogen zijn dribbels veel spectaculairder", zegt de Belgische topscout, die Hazard verkiest boven Neymar, ook door zijn fysieke vermogen en defensieve capaciteiten.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren