Tagtik

Hazard nooit naar Real?

Op het WK in Rusland was hij een van de grote sterren en met Real Madrid die in het verleden na elk wereldkampioenschap uitpakte met een transfer van een van de uitblinkers op de vierjaarlijkse hoogmis van het wereldvoetbal, leek het logisch dat Eden Hazard in het vizier van de Koninklijke kwam.

Chelsea, waar de Rode Duivel nog een contract heeft dat loopt tot juni 2020, liet zijn nummer 10 echter niet vertrekken.

Bij Het Nieuwsblad spreekt Thierry Hazard, de vader van Eden, Thorgan en Kylian die de voetbalcarriéres van zijn zoons begeleidt, over de flirt tussen Eden en Real.

"Ik kan niet zeggen waarom het niet is doorgegaan. Niet omdat ik niet wil, omdat ik het niet weet", aldus vader Hazard die deze zomer nooit met de club uit het Bernabéu is gaan spreken. "Misschien hebben ze een politiek waarbij ze de jeugd een kans willen geven. Volgende zomer heeft Eden nog één jaar contract, maar misschien belandt hij wel nooit in Madrid."

Had het anders gelopen als Zinédine Zidane, een grote bewonderaar van Eden, niet was vertrokken als trainer van de Merengues? "Het kan zijn dat het met Zidane een ander verhaal was geweest. Maar anderzijds zal hij ook wel zijn redenen hebben gehad om te vertrekken", aldus papa Hazard.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren