Tagtik

Hockeyer geschorst voor kopen cocaïne tijdens Olympische Spelen

De Australische speler Tom Craig, die in de nacht van 6 op 7 augustus in Parijs midden in de Olympische Spelen werd gearresteerd voor het kopen van cocaïne, is voor twaalf maanden geschorst, waarvan zes maanden voorwaardelijk, zo maakte Hockey Australia woensdag bekend.

Tom Craig, winnaar van het zilver op Olympische Spelen van Tokio met Australië, had een heel ander toernooi in Parijs. In de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 augustus werd de hockeyer, die net met zijn team in de kwartfinales van het Olympisch toernooi was uitgeschakeld, in het 9e arrondissement van Parijs gearresteerd op het moment dat hij cocaïne kocht. Hij werd in hechtenis genomen en verliet daarna snel het olympisch dorp.

Op woensdag nam Hockey Australia (HA) een beslissing over de international – die meer dan 100 caps op zijn naam heeft staan – en legde hem een schorsing van twaalf maanden op, waarvan zes maanden voorwaardelijk. “De zes maanden van deze schorsing zullen volledig worden uitgezeten en de resterende zes maanden zullen volledig worden geschorst op voorwaarde dat aan de gedrags- en gedragsregels wordt voldaan”, aldus HA in een verklaring.

Craig is 29 en moet een verplicht trainings- en opleidingsprogramma volgen, maar blijft in 2025 in aanmerking komen voor de nationale selectie (de lijst wordt aan het eind van het jaar bekendgemaakt), zoals zijn FA heeft bevestigd.

(Redactie/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren