Tagtik

"Hoofddoek hoort niet thuis op school"

Staatssecretaris van Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) heeft nog maar eens aangehaald dat een hoofddoek niet op school thuis hoort. Dat zegt ze in Het Belang van Limburg. Volgens Demir moet je je net zoals thuis ook op school vrij voelen. Een hoofddoek hoort dus niet op een school. 
 
Zuhal Demir vindt het problematisch dat meer en meer meisjes op jongere leeftijd al een hoofddoek beginnen dragen. Ze wil daarom een nieuw voorstel indienden die het dragen van een hoofddoek op school verbied. "Die ongelijkheid moet je niet normaliseren op de schoolbanken. Laat ze op school proeven van gelijkheid, zodat ze later zelf keuzes kunnen maken.”, zegt Demir. Volgens haar is het aan de volgende regering om hier een volwassen debat over te voeren. 

Er zijn ook tegenstanders, zoals hoofd van het katholiek onderwijs Lieven Boeve, die vinden dat het niet aan de overheid is om hierover te beslissen. Volgens Boeve moet een school eventueel kunnen beslissen of een hoofddoek al dan niet gedragen wordt. "In enkele gevallen wordt er te veel druk op meisjes gelegd en dragen ze een hoofddoek tegen hun zin. Dan moet een school natuurlijk ingrijpen." Volgens hem zal het niet helpen om op politiek niveau een hoofddoek te verbieden op school. (Skwadra by Tagtik/Source: HBVL/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren