Tagtik

Hooligans niet meer welkom op café?

Hooligans die een stadionverbod kregen, schoppen nog al te vaak keet in de directe omgeving van het voetbalstadion. Daar wil de Voetbalcel iets aan doen.

De Voetbalcel bracht haar Jaarraport voor 2017 naar buiten. Daaruit blijkt dat hooliganisme in ons land steeds beter onder controle kan worden gehouden. In 2017 werden er nog 1.043 processen-verbaal opgesteld voor voetbalgeweld, terwijl dat er in 2016 nog 1.244 waren. Het aantal mensen met een stadionverbod bleef min of meer gelijk.

Nu wil de Voetbalcel een hardleerse groep hooligans mét stadionverbod die voor onrust zorgt in de directe omgeving van het stadion aanpakken. Daarom wil het tegen juni het stadionverbod verruimen tot een perimeterverbod. "Dat is hoognodig. We hebben vorig jaar heel wat wedstrijden gehad waarbij mensen met een stadionverbod op het uur van de match in het café om de hoek plaatsnamen en wachtten tot na de wedstrijd om heibel te schoppen. Dat moeten we anders aanpakken, door mensen met een stadionverbod verder weg te houden van de plek van de match", verklaart Cathy Van den Berghe, chef van de Voetbalcel, vandaag in Het Nieuwsblad. Indien de hooligans zich niet aan deze nieuwe richtlijn houden en zich tijdens de match toch in de buurt van het stadion begeven, zoals bijvoorbeeld op café in de buurt van het stadion, riskeren ze geldboetes van 1.000 tot 2.000 euro.

Dit perimeterverbod zal toegepast worden voor alle ploegen van de eerste klasse A en B en ook voor de eerste en tweede amateurklassen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren