Tagtik

Huisdier in huurwoning niet meer verboden

Verhuurders mogen vanaf nu enkel nog in uitzonderlijke gevallen een huisdier weigeren in huurwoningen. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft hierover een akkoord bereikt met de organisatie die de belangen van verhuurders behartigt (Verenigde Eigenaars). Dat meldt De Zondag.

De nieuwe maatregel is er een van velen die Ben Weyts al getroffen heeft om het dierenwelzijn te verbeteren. "“Mijn mailbox zit vol hartverscheurende verhalen van mensen die afscheid moeten nemen van hun dieren”, zegt hij. Momenteel bevatten standaard-huurcontracten namelijk nog een clausule die bepaalt dat huurders geen dieren mogen houden, tenzij na schriftelijke toestemming van de verhuurder. Deze toestemming kan de verhuurder echter op elk moment intrekken. 

De afgelopen jaren zijn er door huurders enkele rechtsgedingen aangespannen, omdat ze uit hun woning werden gezet na het houden van huisdieren. Dit wordt verleden tijd. Huisdieren zijn voortaan toegelaten, tenzij het reglement van het appartementsgebouw dit verbiedt of als de huurwoning ongeschikt is voor een bepaald dier.” (Skwadra by Tagtik/Source: De Zondag/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren