Tagtik

"Ik hoop dat het geen zelfmoord was"

De wereldberoemde Zweedse dj Avicii is vrijdagnamiddag dood aangetroffen in Muscat, Oman. Dat meldt zijn woordvoerder.

DJ Avicii, alias voor Tim Bergling, werd 28. "Het is met een enorme verslagenheid dat we het overlijden van Tim Bergling, ook bekend als Avicii, melden. Zijn familie is zwaar getroffen door het plotse verlies. We vragen dan ook om de privacy te respecteren. Er zal geen verdere informatie vrijgegeven worden", luidt het officiële persbericht.

Avicii kende wereldwijd succes met zijn hits 'Levels', 'Wake me up', 'Hey Brother', 'Waiting for Love' en 'Addicted to You'. De Zweed draaide meermaals op Tomorrowland.

Bergling kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen. Zo kondigde hij in 2016 geheel onverwacht zijn pensioen als live-dj aan. "Het einde van een live-tijdperk betekent niet het einde van Avicii of mijn muziek. Ik ga terug naar de plek waar het allemaal steek houdt: de studio", zei Avicii nog in 2017. Bergling stopte met live-sets door zijn zwakke gezondheid.

Bergling leed al verschillende jaren aan acute pancreatitis, ten gevolge van zwaar alcoholmisbruik. Zo heeft hij al zijn appendix en galblaas moeten laten verwijderen door de ziekte.

De Nederlandse dj Nicky Romero werkte samen met Avicii aan nieuw materiaal. Hij had dan ook nog heel recent contact met de net overleden Zweedse dj, die een goede vriend van hem was.

"Iedereen hoopt dat het geen zelfmoord is. Het is natuurlijk heel gek om het over hopen te hebben als iemand doodgaat, maar ik hoop dat het niet zijn eigen keuze was", zei Nicky in RTL Late Night.

Hebt u vragen over zelfdoding? Contacteer dan 1813 of ga naar de website www.zelfmoord1813.be.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren