Tagtik

Ingrijpende wijziging voetbalmercato op komst?

Voetbalclubs die hun spelers niet meteen nodig hebben, maar hen toch niet definitief wensen te verkopen, kunnen hun toevlucht nemen tot het uitlenen van spelers. Andere clubs kunnen daardoor vaak een beroep doen op spelers die anders financieel geen spek voor hun bek zijn.

Zo leent Chelsea maar liefst 40 spelers uit, Manchester City 27, Real Madrid 21... In de Italiaanse Serie A is de praktijk van het uitlenen van spelers echter tot ongekende hoogten gestegen. Absolute koploper is Atalanta dat maar liefst 77 spelers uitleent. Andere clubs volgen op ruime afstand, maar laten nog altijd een ongelooflijk aantal van hun spelers tijdelijk andere lucht opsnuiven: Genoa doet dat met 43 spelers, Sassuolo met 41 of Juventus en Torino nog altijd met 40 spelers. In totaal lenen de 20 clubs uit de Serie A maar liefst 572 spelers uit.

De FIFA denkt er nu aan deze praktijk aan banden te leggen. Volgens een plan dat het Duitse Sport Bild kon inzien zou de wereldvoetbalbond het maximaal aantal uitgeleende spelers willen beperken tot acht. Spelers onder 21 jaar uit de eigen jeugdopleiding zouden niet onder deze regel vallen.

(Fausto by Tagtik/Source: Sport Bild, AS/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren