Tagtik

IS eist aanval Parijs op

Bij een incident in Trappes, een voorstad van Parijs, zijn donderdagochtend drie mensen omgekomen. Een 35-jarige man stak op straat zijn zus neer en verschool zich daarna in het ouderlijke huis. Toen hij naar buiten kwam, verwondde hij ook nog een voorbijgangster. Zij moest in levensgevaar naar het ziekenhuis worden gebracht.

De dader werd door de politie doodgeschoten. In het huis ontdekten de agenten ook het stoffelijk overschot van de moeder van de man.

Getuigen hoorden de dader "Allahu akbar" roepen toen hij in het huis zat. Hij was in 2016 ook al veroordeeld voor het verheerlijken van terreur.

De politie onderzoekt de omstandigheden van het voorval. Ook al lijkt het om eerder om een gezinsdrama te gaan, heeft Islamitische Staat toch al de daad opgeëist.

Volgens Gérard Collomb, Frans minister van Binnenlandse Zaken, was de dader eerder iemand met psychiatrische problemen dan iemand die handelde volgens de orders van IS. De politie beschouwt de zaak dan ook niet als een terroristische aanval.

(Fausto by Tagtik/Source: Le Parisien, VTM Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren