Tagtik

"Jambon en Francken doen gewoon maar wat"

Het nationaal administratief centrum voor transmigratie in Steenokkerzeel ontving ginsterennamiddag een eerste bus met 20 migranten. Dat staat vandaag te lezen in La Dernière Heure.

Dat is bijzonder snel, meldt het Nationaal syndicaat van het politie- en veiligheidspersoneel (NSPV), dat benadrukt dat deze gang van zaken hen niet bepaald geruststelt. Het NSPV vindt dat de veiligheid voor de politie-agenten én voor de transmigranten niet kan gewaarborgd worden in dit centrum.

In La Dernière Heure doet Thierry Belin, nationaal secretaris van het NSPV, zijn beklag: "Onze afgevaardigden zijn vanochtend het centrum gaan bezoeken. Het is een catastrofe. Er zijn geen middelen om er iets goed van te maken. Maar zoals gewoonlijk moest het snel gaan en is nog niets klaar. Er is geen controle van de elektriciteit gebeurd om te zien of alles veilig is, er is geen brandplan aanwezig en er werd al zeker geen asbestinventaris opgemaakt. Er was tot enkele uren voor de opening maar één brandblusser, die dateert van 2016, aanwezig in het gebouw. Ook de organisatie van het personeel is onduidelijk. Of het om shifts van 13 of 14 uur zal gaan, is niet duidelijk. Het is een boeltje!".

De vakbondsman gaat verder: "Uiteraard geven alle vakbonden een negatief advies voor dit centrum. Maar niemand durft zijn mond te openen tegen de minister dus doen we maar verder alsof er niets aan de hand is. Alle delegaties benadrukten vanochtend dat dit geen goede situatie is."

Thierry Belin dreigt dan ook samen met het NSPV met een staking. "Onze achterban heeft er meer dan genoeg van. Jambon en Francken, die de wet zouden moeten vertegenwoordigen, doen gewoon maar wat. Als een bevel illegaal is, moet je het niet uitvoeren, maar laten herroepen. Als we dan zien hoe Francken op Twitter uitpakt met de opening van dit centrum ... Deze mensen zijn gewoon onverantwoordelijk", besluit Belin.

(Skwadra and FvE by Tagtik/Source: La Dernière Heure/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren