Tagtik

Japanse natuur vergist zich van seizoen

De seizoenen zijn grondig verstoord in Japan. Momenteel is het er net zoals bij ons herfst, maar de natuur lijkt er al opnieuw in de lente te zitten.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt het kersenbloesemseizoen enkele weken in de lente plaats in Japan. Dat zorgt steeds voor sprookjesachtige taferelen, waar de Jappanners maar al te graag van genieten. De witte en roze bloempjes zorgen voor een dromerige waas op het dagelijkse Japanse leven. De roze sakura zorgt ervoor dat heel wat mensen rond de bomen samenkomen om te picknicken of heerlijk van het lentezonnetje te genieten.

Op dit moment zijn vele kersenbloesems echter plots beginnen bloeien in Japan.

De beroemde roze en witte bloemen zijn meestal in het voorjaar ongeveer twee weken zichtbaar. Dat is steeds een fenomeen waar toeristen van over de hele wereld graag getuige van willen zijn. Meer dan 300 mensen hebben echter nu melding gemaakt van kersenbloesems in hun buurt. Over dat vreemde natuurfenomeen bericht het meteorologisch bedrijf Weathernews.

Experts zeggen dat een reeks tyfonen aan de oorzaak kunnen ligen van dit fenomeen.

"Dit is in het verleden ook al gebeurd, maar ik kan me niet herinneren dat het toen van deze omvang was", vertelde Hiroyuki Wada, een boomarts bij de Flower Association. Mijnheer Wada vertelde dat de bladeren van de kersenbomen meestal een hormoon afscheiden dat ervoor zorgt dat de bloemknoppen niet groeien. Maar dit jaar zorgden sterke tyfoons ervoor dat bomen hun bladeren kwijtraakten, gevolgd door warmere temperaturen, dat mogelijk deze plotse verrassing zou kunnen verklaren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren