Tagtik

Kan Stanciu zijn koffers pakken?

Volgens de Roemeense website sport.ro staan Anderlecht en Besiktas dicht bij een akkoord over de voorwaarden voor een verhuur voor zes maanden van Nicolae Stanciu, de middenvelder van paars-wit.

De club uit Istanbul die zich wist te plaatsen voor de 1/8e finales van de Champions League, zou bereid zijn om 500.000 euro neer te tellen voor de verhuur en zou ook het salaris van de Roemeense international volledig voor haar rekening nemen. De Turken zouden ook een aankoopoptie hebben bedongen voor een bedrag van 9 miljoen euro.

Als de deal beklonken wordt en Besiktas besluit om de speler volgende zomer definitief over te nemen, dan recupereert Anderlecht het geld dat het uitgaf voor de transfer van anderhalf jaar terug. In de zomer van 2016 werd Nicolae Stanciu de duurste inkomende transfer in de geschiedenis van het Belgische voetbal, met een transferprijs van 9,8 miljoen euro. Hij kon echter noch René Weiler, noch Hein Vanhaezebrouck overtuigen. Dit seizoen moet de Roemeen zich tevredenstellen met 342 speelminuten in de Jupiler Pro League.

(Fausto by Tagtik with Dupk/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren