Tagtik

Keniaanse toploper sterft in verkeersongeval

De Keniaanse atletiekwereld is in rouw. Maandagavond keerde een groep topatleten terug van de hoofdstad Nairobi. Daar brachten ze hun visa in orde om weldra te kunnen deelnemen aan grote loopwedstrijden in het buitenland. Op weg naar Eldoret, waar het trainingskamp van de meeste atleten van deze groep gevestigd is, liep het echter grondig mis.

Op de snelweg tussen Nairobi en Nakuru kwam het busje atleten in aanrijding met een bestuurder die de controle over zijn vrachtwagen verloren was. Maar liefst vijf personen kwamen om het leven en drie anderen raakten gewond. De vrachtwagen knalde op verschillende voertuigen in de buurt van het dorp Kikopey.

De 27-jarige Francis Kiplagat kwam om het leven bij dit gruwelijke ongeval. Kiplagat won in zijn carrière heel wat buitenlandse stratenlopen, voornamelijk in Polen. Hij heeft een puike persoonlijke besttijd van 61'49" op de halve marathon en won negen wedstrijden. Een andere toploper raakte levensgevaarlijk gewond aan het hoofd, de borst en de rug. Deze 28-jarige Vincent Yator werd in 2008 nog vijfde op de 5km op het wereldkampioenschap voor junioren in het Poolse Bydgoszcz. Yator werd dinsdag overgebracht naar het ziekenhuis van Eldoret, waar hij gespecialiseerde verzorging krijgt. 

(Skwadra by Tagtik/Source: SportpesaNews/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren