Tagtik

KMI wil thuiswerkalarm

Wanneer op voorhand geweten is dat de weersomstandigheden voor heel wat problemen zullen zorgen, wil het KMI dat werknemers veel gemakkelijker van thuis uit kunnen werken.

Via een zogenaamd 'thuiswerkalarm' wil David Dehenauw, hoofd van de weerkamer, ervoor zorgen dat werkgevers personeel thuis kunnen laten werken. Het verbond van Belgische ondernemers schat dat zo'n 700.000 Belgen op die manier de deur niet zullen uit moeten bij levensgevaarlijke weersomstandigheden. Dat kan een enorm verschil betekenen voor de files.

Maandag zorgde het winterweer in Vlaanderen voor maar liefst 1.300 kilometer file. Veel mensen waagden zich immers in de sneeuw en door weer en wind om toch nog op hun werk te geraken. Velen onder hen waren uren onderweg voor een trip van amper enkele tientallen kilometers.

Het KMI wil via dit thuiswerkalarm een mail sturen naar de werkgevers om dergelijke situaties te vermijden.

"We hebben een goed werkend waarschuwingssysteem. Dat gebruikten we bijvoorbeeld zondagavond om te waarschuwen voor de sneeuwval. Mijn voorstel is om dit ook te gebruiken voor werknemers en de overheid om mensen aan te sporen om een bepaalde dag van thuis te werken", zegt weerman David Dehenauw bij VTM.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren