Tagtik

Kraanongeval Nieuwpoort: "Het lag aan het weer"

Woensdagavond viel een torenkraan om in Nieuwpoort: tientallen flats raakten zwaar beschadigd en een bewoonster van 73 liet het leven. In Het Laatste Nieuws reageert voor het eerst de eigenaar van de bouwfirma van wie de torenkraan voor de vernieling zorgde.

De kraan werd geplaatst door specialist Neremat uit Izegem, maar gebruikt door bouwfirma Van Tornhaut. "Voor iedereen is dit een drama. Natuurlijk vooral voor de slachtoffers, wij leven dan ook erg met hen mee. Het menselijke leed is met niets anders te vergelijken", aldus de eigenaar van de bouwfirma die hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de oorzaak van het incident.

"We hebben intussen 40 jaar ervaring en dagelijks staan aan de hele kust 25 torenkranen van ons. Nog nooit was er een probleem, tot nu", zo zegt Van Tornhaut. Hij denkt dat extreme weerelementen aan de grondslag van het ongeval liggen: "De kraan staat tussen twee flats waar rukwinden van op zee kunnen veranderen in wervelwinden. Die moeten de kraan parten hebben gespeeld."

Het onderzoek kan nog enkele weken duren. Het parket kreeg talloze foto's en filmpjes toegestuurd over de kraan, voor, tijdens en na het ongeval.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren