Tagtik

Levende legende met hartklachten gaat voor goud

In 2006 en in 2010 kroonde de Amerikaan Shaun White zich tot olympisch kampioen in het snowboarden. Naast deze topprestaties in Turijn en Vancouver bouwde deze polyvalente sporter reeds een impressionant palmares op. Met zijn enorm hoge amplitude van wel zes meter is White een levende legende in de snowboardwereld.

Ook buiten het wintersportwereldje maakte deze inmiddels 31-jarige Amerikaan naam en faam. Zo won White op de prestigieuze X-Games niet alleen goud op de halfpipe en slopestyle ... maar ook in het skateboarden! Op 31-jarige leeftijd is deze Amerikaanse topatleet allesbehalve opgebrand. In Sotchi pakte White 'slechts' de vierde stek, maar in PyeongChang wil White opnieuw die gouden plak. Deze Amerikaan maakte alvast heel wat indruk door half januari op de wereldbeker in het Amerikaanse Snowmass de maximale score van 100 te halen en zich zo te plaatsen voor de Winterspelen.

Shaun White kampt al enkele jaren met hartproblemen en werd al tweemaal geopereerd aan het hart. 'The Flying Tomato' komt op dinsdag 13 februari in actie op deze Olympische Winterspelen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren