Tagtik

Live OS: Duitsland bovenaan in medaillestand, Nederland tweede

14.50 uur Duitsland bovenaan in medaillestand, Nederland tweede

Na dag 5 staat Duitsland boven aan de medaillespiegel. Al het schaatsgoud brengt Nederland naar de tweede plaats. De Verenigde Staten maakt het podium vol.

14.00 uur Amerikaanse superster droomt van Zomerspelen

De Amerikaan Shaun White won woensdag zijn derde gouden medaille op rij op de halfpipe. Tijd voor een nieuwe uitdaging, zou je denken?

Woensdagmiddag maakte de Amerikaanse topsnowboarder bekend dat hij stiekem droomt van de Olympische Zomerspelen. "Ik vind het heel leuk dat het skateboarden olympisch is, en ik denk erover mits ik psychisch en fysiek klaar daarvoor ben", zei de 31-jarige talentvolle Amerikaan woensdagmiddag over zijn nieuwe olympische plannen.

13.30 uur Meteen scheiding na olympisch huwelijk 

Freestyleskiër Semen Denshchikov is zonet in het huwelijksbootje gestapt met skeletonster Olga Potylitsina. Het valentijnshuwelijk heeft zich voltrokken in de Russische stad Krasnojarsk.

Beide topatleten zullen de komende dagen echter van elkaar gescheiden worden. Skiër Semen Denshchikov reist immers donderdag af naar PyeongChang om er deel te nemen aan de Spelen, zijn kersverse bruid Olga Potylitsina zit een dopingschorsing uit en zal de Olympische Winterspelen bijgevolg op televisie moeten volgen.

12.30 uur Nederlanders zegevieren ook op 1.000m

De Nederlandse Jorien ter Mors heeft onze schaatsgekke noorderburen opnieuw goud bezorgd. Op de 1.000m klokte ze een olympisch record van 1'13"56. Dit is al de vijfde gouden medaille voor de Nederlanders in het schaatsen op deze 23e Olympische Winterspelen.
Zilver en brons gaan naar Kodaira en Takagi uit Japan.

11.30 uur Duitser Frenzel verlengt olympische titel

Eric Frenzel heeft Duitsland goud bezorgd op de noordse combinatie van de normale schans. Na het schansspringen stond regerend olympisch kampioen Frenzel slechts vijfde, maar in de afsluitende 10 kilometer langlaufen overklaste hij zijn concurrenten. De Japanner Akito Watabe moet zich tevreden stellen met zilver, Lukas Klapfer wint brons voor Oostenrijk.

10.45 uur Curling: de resultaten!

Woensdag stonden heel wat interessante wedstrijden op de curlingaffiche. Zo hakten de Canadese mannen hun Italiaanse tegenstander met 5-3 in de pan. Korea moest dan weer het onderspit delven tegen de oppermachtige Verenigde Staten (7-11) en Groot-Brittannië versloeg Zwitserland met het kleinste verschil.

Bij de dames toonde Japan zich dan weer met een overtuigende 10-5 overwinning veel sterker dan de Verenigde Staten. De Britse atletes ondervonden niet veel moeite met de OAR-selectie (3-10). Het Scandinavisch duel tussen Denemarken en Zweden kende een uitgesproken winnaar: Zweden! (3-9) Verder versloeg ook China nog de Zwitserse selectie met 2-7.

Dinsdag won Canada de eerste gouden medaille bij de gemengde teams.

10.30 uur Bart Swings kent loting 10.000m

Dit is de loting van de 10km in het snelschaatsen. Deze discipline vindt plaats op donderdag en start om 12.00 uur.
1. Ryosuke Tsuchiya - Bart Swings
2. Havard Bøkko - Jordan Belchos
3. Moritz Geisreiter - Seung-Hoon Lee
Dweilpauze
4. Jorrit Bergsma - Davide Ghiotto
5. Nicola Tumolero - Ted-Jan Bloemen
6. Patrick Beckert - Sven Kramer

Leuvenaar Bart Swings werd eerder al zesde op de 1.500m én op de 5.000m. 

10.00 uur Rukwinden spelen ook biatlon parten

Ook de 15 km biatlon voor vrouwen, die woensdag om 12.00 uur zou moeten plaatsvinden, wordt uitgesteld door de hevige rukwinden. De dames mogen donderdag omstreeks 9.15 uur hun wedstrijd afwerken, net voor de mannelijke biatleten die om 12.20 uur hun 20 kilometer mogen starten. Althans, als de wind donderdag wat gaan liggen is.

9.30 uur Belgisch-Duits paar plaatst zich maar net

De Belg Ruben Blommaert schaatst op de Olympische Winterspelen aan de zijde van zijn Duitse partner Anika Hocke. Het duo komt dan ook uit voor Duitsland.

In de korte kür zijn ze erin geslaagd om als zestiende te eindigen. Dit resultaat geeft hen net startrecht in de vrije kür die donderdag gepland staat.

De Chinezen Wenjing Sui en Cong Han zorgden voor een topprestatie, die de jury beloonde met 83.39 punten.

Ook het Noord-Koreaanse paar Ryom Tae Ok en Kim Ju Sik, plaatste zich als elfde voor de vrije kür. Hun prestatie werd alvast onthaald met een hartverwarmend applaus.

9.00 uur Amerikaans schaatspaar zorgt voor romantiek

De korte kür in het kunstschaatsen kende een passioneel einde bij het Amerikaanse duo. Alexa Scimeca Knierim en Chris Knierim sloten hun korte kür immers af met een hartstochtelijke kus. Beide topatleten zijn immers niet alleen op het ijs partners, ze zijn ook gehuwd. De Valentijnvibes zijn alvast aanwezig in het koude PyeongChang!

8.30 uur "Geraak last minute aanpassingen stilaan gewoon"

"Ik geraak last minute aanpassingen stilaan gewoon. Vrijdag proberen we het opnieuw op de slalom", schrijft skiester Marjolein Decroix met een knipoog naar haar late selectie op Facebook.

8.15 uur Japanner crasht zwaar

Terwijl de Amerikaanse snowboardlegende Shaun White voor de derde maal op rij goud pakte op de halfpipe, verging het zijn Japanse concurrent Yuto Totsuka minder goed.

Totsuka kwam zwaar ten val en moest weggevoerd worden naar het ziekenhuis. Inmiddels raakte bekend dat de 16-jarige Japanner als bij wonder geen letsels overhoudt aan zijn doodsmak.

8.00 uur Noord-Koreanen op het ijs

7.45 uur Shaun White maakt er thriller van

De Amerikaan Shaun White had dinsdag met een fabelachtige score van 98.50 in de kwalificaties van de halfpipe meteen duidelijk gemaakt dat wie goud wou in de finale, voorbij hem zal moeten. Pakte White zijn derde gouden medaille op rij op de halfpipe?

Twaalf finalisten haalden in Phoenix Park hun beste tricks verspreid over drie runs boven.

De eerste run verloopt meteen goed bij de Amerikaanse topfavoriet White, de jury quoteert zijn prestatie met een 94.25. De Japanner Ayumu Hirano doet echter beter met 95.25. White krijgt de titel niet cadeau!

De tweede run van de Amerikaanse veelwinnaar verloopt slordig. Met slechts 55.00 punten moet White in die laatste run boven zichzelf uitstijgen om goud te pakken.

Terwijl de Japanner Hirano ten val komt en zich niet verbetert in zijn derde run, slaagt White erin om het hoofd koel te houden. 97.75 is het verdict! De Amerikaanse topfavoriet pakt bij zijn laatste run zijn derde olympische gouden medaille in de halfpipe! Het zilver gaat naar Hirano, de Amerikaan Scotty James pakt brons.

7.30 uur Vanreusel en Decroix tot driemaal toe uitgesteld

Op deze valentijnsdag kon u misschien uw hart wel opwarmen aan de prestaties van de Belgen Kim Vanreusel (20) en Marjolein Decroix (25). Helaas beslisten de weergoden er anders over. Beide Belgische alpineskiesters kwamen dinsdagnacht normaal gezien in actie in de slalom. Door de windvlagen werd de eerste run niet om 2.15 uur, maar om 3.15 uur geprogrammeerd, om dan weer naar 2.45 uur gezet te worden. Hierna werd beslist om de wedstrijd niet te laten doorgaan en naar vrijdag te verplaatsen.

De deelname van de West-Vlaamse Marjolein Decroix is op zijn minst opmerkelijk te noemen aangezien ze pas vorige week te weten kwam dat ze mocht deelnemen in PyeongChang.

Maar liefst 83 skiesters wagen zich vrijdag aan de eerste run in de slalom, de 30 beste mogen vervolgens deelnemen aan run 2.

7.00 uur

Goedemorgen!

De afgelopen uren is er heel wat gebeurd op de 23e Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse PyeongChang. Dankzij ons overzicht bent u weer helemaal mee met deze hoogmis van de wintersport.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren