Tagtik

Man pleegt 98 inbraken op 16 maanden tijd

Een 46-jarige man werd afgelopen week opgepakt door de politie van Seine Saint-Denis in Parijs na een onderzoek dat vijf maanden in beslag nam. Sinds de zomer van 2016 werd de aandacht van de politie getrokken door heel wat inbraken die gelijkenissen vertoonden. Zo werd er op één en hetzelfde adres maar liefst zestien keer ingebroken en mislukten nog eens vijf pogingen.

Bewakingscamera's brachten de politie op het spoor van een man met een witte haarlok. Doordat hij zich kwetste tijdens een inbraak, liet hij per ongeluk DNA achter. De persoonsbeschrijving en het DNA wezen beide in de richting van een hardleerse crimineel. De verdachte zat eerder al een tiental jaar in de cel voor verschillende feiten.

De man ging steeds op dezelfde manier te werk. Hij nam de trein om zich naar zijn doelwitten te verplaatsen. Telkens ging hij er vandoor met juwelen en elektronica die hij snel en gemakkelijk kon doorverkopen. Verschillende van deze gestolen goederen trof de politie in zijn woning aan bij een huiszoeking.

De man verscheen reeds voor de onderzoeksrechter in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek.

(JCY and Skwadra by Tagtik/Source: Le Parisien/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren