Tagtik

Marc Coucke koopt Anderlecht

Marc Coucke wordt de nieuwe eigenaar van Anderlecht. Dat staat te lezen in een officiële mededeling op de website van Anderlecht.

"De Raad van Bestuur heeft alle ontvangen biedingen grondig bestudeerd. Na dit onderzoek heeft de RVB unaniem besloten om exclusieve onderhandelingen te voeren met de heer Marc Coucke", zo staat er te lezen.

Voorzitter Roger Vanden Stock zegt blij te zijn met de keuze voor Marc Coucke en de verankering met de vroegere aandeelhouders: "Mijn vader, Philippe Collin en ik hebben ons leven gewijd aan RSC Anderlecht en hebben er heel veel voor terug gekregen op sportief, maar vooral op menselijk vlak. Ik ben trots op wat we samen met onze spelers, jeugd, trainers, medewerkers, vrijwilligers en supporters in al die jaren verwezenlijkt hebben. Het is nu tijd om de scepter over te dragen, zodat RSC Anderlecht voor altijd RSC Anderlecht mag blijven."

Voor het einde van het jaar wil Anderlecht de verkoop volledig geregeld hebben. Marc Coucke is ook al eigenaar van KV Oostende. Wat er met de kustploeg zal gebeuren, is nog niet gekend.

(Fausto by Tagik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren