Tagtik

Mbappé reageert op onsportief tijdwinnen

Kylian Mbappé mag dan wel al schitterende dingen hebben laten zien op dit WK in Rusland, deze topvoetballer liet zich tegen België in de laatste minuten van de halve finale van zijn kleinste kant zien.

Na een schitterende voetzoolbeweging met rechts en links zorgde PSG-speler Mbappé voor applaus op de tribunes, maar de fans konden zijn irritante commedia dell'arte maar matig appreciëren in het slot van de wedstrijd.

Mbappé gebruikte alle mogelijke middelen om tijd te winnen tijdens de zes toegevoegde minuten. Zo gooide hij vanop een halve meter de bal bewust ver naast Toby Alderweireld die klaar stond om in te gooien. Vervolgens ging Alderweireld achter de bal aan om eindelijk te kunnen inwerpen, maar Mbappé snelde eveneens naar de bal en terwijl het spel nog steeds stillag, dribbelde hij doodleuk weg met de bal.

De Belgen reageerden furieus op het zielige gedrag van Mbappé. De immer minzame Axel Witsel wou de Fransman zelfs een ferme duw verkopen, maar Kompany kon nog net verhinderen dat Witsel hard kon uithalen. Mbappé ging wel voor dood tegen de grond, maar Kompany hielp het Franse raspaardje opnieuw recht. Mbappé kreeg geel, maar won zo een volledige minuut speeltijd ...

Na de wedstrijd reageerde Mbappé voor de camera op zijn onsportieve gedrag. "De mensen denken wat ze willen. Als ik hen beledigd heb, excuseer ik me. Maar ik, ik sta in de finale. Voilà, da’s al. Op het einde van de match hebben we alles gegeven. Dan moet je de uitslag vasthouden. Dat is niet erg aangenaam, maar het loont de moeite."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren