Tagtik

Meeuws overweegt klacht tegen De Lijn

Tom Meeuws heeft woensdagmiddag een persconferentie gegeven over de gebeurtenissen van de voorbije dagen en het opblazen van het kartel Samen door Groen. Meeuws kwam onder vuur te liggen nadat meer nieuws de actualiteit haalde over financieel geknoei door Meeuws toen hij directeur van De Lijn was.

"Dit is in de eerste plaats heel erg jammer voor de 521.000 Antwerpenaren. We hebben een warmer, socialer, toegankelijker en bereikbaarder Antwerpen nodig", zo sprak een emotionele Meeuws over het stopzetten van het kartel Samen door Groen.

De SP.A’er gaf geen extra uitleg over de manier waarop hij bij de vervoersmaatschappij is vertrokken. "Dat is juridisch onmogelijk. Ik ben een man van mijn woord. Hoe graag ik er ook meer over zou vertellen."

Wel overweegt hij om een klacht in te dienen tegen De Lijn voor alle schade die het lekken van informatie op professioneel en menselijk vlak heeft toegebracht. "Dit zal me hopelijk in staat stellen om transparantie te verlenen. Het zijn onze tegenstanders - niet Groen - die met een nooit geziene, grensverleggende, persoonlijk gerichte lastercampagne mij en SP.A onder druk zet," aldus nog het kopstuk van de socialistische partij in Antwerpen.

(Fausto by Tagtik/Source: Standaard/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren