Tagtik

Moeder die 3 kinderen doodde toerekeningsvatbaar?

Een college van drie psychiaters werd aangesteld om te analyseren of de moeder die haar drie kinderen vermoordde en vervolgens poogde zelfmoord te plegen, al dan niet toerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten. De vrouw zou met een postnatale depressie gekampt hebben. De huisarts had haar doorverwezen naar een psychiater en daarmee had de vrouw al een afspraak gemaakt voor de gruwelijke feiten. Deze afspraak was gepland op de ochtend na de feiten.

Haar echtgenoot en zijn familie verklaart inmiddels in de pers dat hij zijn vrouw niet zal laten vallen ondanks de loodzware feiten.

De dertigjarige verpleegster die in de nacht van dinsdag op woensdag in Varsenare haar drie kinderen doodde en daarna met haar wagen tegen een brugpijler reed, werd door de Brugse onderzoeksrechter reeds aangehouden voor drievoudige moord.

Volgens haar advocaat heeft de vrouw spijt van wat ze heeft gedaan en wou ze dat ze de klok kon terugdraaien. De advocaat bevestigde dat ze wel degelijk geprobeerd heeft om zichzelf van het leven te beroven.

Een college van deskundigen zal nu moeten nagaan of de vrouw toerekeningsvatbaar was op het moment van de moorden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren