Tagtik

Monsterdeal voor CR7?

De voorbije weken gonsde het van de geruchten over Cristiano Ronaldo. De Portugees zou niet meer gelukkig zijn bij Real Madrid en een vertrek uit het Bernabéu overwegen tijdens de komende zomermercato. De voornaamste kandidaten om CR7 in te lijven: Manchester United en PSG.

Cristiano Ronaldo heeft echter de glimlach teruggevonden. De Spaanse kwaliteitskrant ABC meldde in de zaterdageditie  een afspraak die gemaakt zijn tussen Real Madrid en de Portugese superster: deze zomer zou Cristiano Ronaldo, die maandag zijn 33e verjaardag viert, onderhandelen over een verlenging van zijn contract. Zijn huidige contract loopt nog tot 2021. In zijn nieuwe contract zou hij 30 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Een flinke verhoging ten opzichte van de 21 miljoen die hij nu verdient en een bedrag dat hem in de buurt brengt van de 33 miljoen euro die Neymar bij PSG verdient.

Het mag niet verwonderen dat het nieuwe salaris van CR7 in de buurt komt van het salaris van de Braziliaan, want een van de redenen waarom Cristiano niet zo gelukkig zou zijn in het Bernabéu, is de vermeende interesse van voorzitter Florentino Pérez om koste wat het kost Neymar naar Madrid te halen.

Ook trainer Zinedine Zidane verklaarde eerder al dat hij zich geen Real Madrid zonder Cristiano Ronaldo kan inbeelden en dat hij wellicht tot aan zijn pensioen bij Los Blancos zal spelen.

"Als je hier hebt gespeeld, waar kan je dan heen? Waar je ook gaat, zal het altijd een stap terug zijn", aldus de trainer die zelf ook met een vertrek moet rekening houden. Na het nieuwe puntenverlies zaterdagavond uit bij Levante (2-2) komt de positie van Zidane steeds meer onder druk te staan.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren