Tagtik

Museeuw: "Niet verkeerd dat Armstrong naar Vlaanderen komt"

Lance Armstrong komt volgend voorjaar naar Vlaanderen: hij is de eregast van Wouter Vandenhaute bij de Ronde van Vlaanderen en zal ook spreken tijdens een businessevent. Het nieuws zorgt voor gemengde reacties, maar Johan Museeuw, drievoudig winnaar van de Vlaamse klassieker, juicht de komst van het gevallen wielericoon toe.

"Ik zie er niets verkeerd in dat hij uitgenodigd wordt door Wouter Vandenhaute", aldus de Leeuw van Vlaanderen bij Het Nieuwsblad. "Ik nodig hem niet uit, het is Wouter die dat doet en is dat zo fout? Onze generatie was verkeerd en Lance heeft een bekentenis afgelegd, zoals ik dat ook heb gedaan, maar moet je daarom nooit meer aanwezig zijn op een wielerkoers?"

"Hij heeft fouten begaan, veel fouten zelfs, maar hij kan spreken over wat er gebeurd is," zo zegt Museeuw. "Het is goed dat mensen zoals hij de kans krijgen om daarover te vertellen en die neemt hij met beide handen aan op 30 maart. We moeten afstappen van het idee dat we alle mensen van onze generatie moeten weren uit de koers, want dan blijven er nog weinig over."

Naast zijn lezing en zijn aanwezigheid op de dag van de Ronde zal de Amerikaan ook meerijden in een toertocht.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren