Tagtik

Mysterie blijft rond dood Belg in India

Twee jaar na de dood van Danny Byltjes is nog altijd geen duidelijkheid over de doodsoorzaak. De 46-jarige Antwerpenaar stierf in India toen hij er voor zijn werk een opleiding gaf. De man werd onwel, maar kwam om toen hij onderweg was naar een ziekenhuis.

Een autopsieverslag uit India meldde dat Danny een natuurlijke dood was gestorven. Omdat hij overleden was in het buitenland, startte het Antwerpse gerecht een onderzoek. Bij een autopsie in België bleek dat de man een schedelfractuur en een leverscheur had. Bovendien ontbraken zijn nieren en hart.

Zijn weduwe bleef met veel vragen achter. "De piste van een ongeluk of een natuurlijk overlijden is wel heel ver weg", zo zegt ze bij Het Laatste Nieuws. "Wat is er in hemelsnaam gebeurd? Je moet al meteen denken dat hij slachtoffer is van orgaanhandelaars? Ik heb geen idee. Op de duur wordt het wel een beetje een horrorverhaal."

Advocaat Kris Luyckx die de weduwe bijstaat, hoopt dat de Belgische overheid het gerecht in India kan aansporen om het onderzoek nieuw leven in te blazen. Caroline Vanderstokker, woordvoerster van het parket van Antwerpen, zegt dat het onderzoek wordt voortgezet, maar erkent dat in India niet echt vorderingen worden gemaakt.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren