Tagtik

New York Times: "Ga in 2018 naar Ieper"

Elk jaar stelt de Amerikaanse kwaliteitskrant New York Times een lijst op van 52 plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. In de lijst van 2018 prijkt een Belgische stad: Ieper.

De krant vermeldt dat op 11 november 2018 in heel Europa de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog zal worden gevierd. Ieper is volgens de New York Times de plek bij uitstek om de herdenkingen mee te maken. Ze roemt ook het In Flanders Museum als de plek waar de bloedigste veldslagen van de Groote Oorlog met veel fijngevoeligheid worden behandeld.

"Dat een van de belangrijkste kranten ter wereld ons in zijn favorietenlijstje opneemt, doet ons gloeien van trots", zo zegt Jef Verschoore, schepen van Herdenking, Musea en Toerisme (CD&V) van Ieper, bij De Standaard. "Er staan dit jaar veel evenementen gepland in onze stad."

Mogelijk trekken Ieper en de Westhoek dankzij deze vermelding een pak Amerikaanse toeristen aan: "Het kan ertoe leiden dat meer Amerikanen en andere herdenkingstoeristen de weg vinden naar de Westhoek. Het aandeel Amerikanen in het aantal herdenkingstoeristen is tot nu toe relatief beperkt", aldus de schepen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren