Tagtik

Nieuw transferverbod voor Barça?

Antoine Griezmann wordt volgende zomer gegeerd wild. Na vier seizoenen bij Atlético Madrid staat het zo goed als vast dat hij volgende zomer naar een nieuwe club zal trekken. Manchester United, Real Madrid en FC Barcelona lijken de clubs met de meeste interesse te zijn. Om met de speler te mogen praten over een mogelijke transfer, dient de kandidaat-koper de toestemming te hebben van de club die eigenaar is van de speler en die regel lijkt FC Barcelona te hebben overtreden.

Mundo Deportivo, de sportkrant uit Barcelona, meldde immers enkele dagen terug dat Barça-voorzitter Bartomeu in een restaurant werd gespot met de ouders van Griezmann en zijn zus die zijn zaken behartigt. Atlético dient daarom een klacht in, want het wil niet zomaar zijn spits laten vertrekken naar een concurrent, ook al legt die 100 miljoen euro op tafel, het bedrag dat vermeld staat in zijn contract dat nog loopt tot juni 2022.

De FIFA zal de zaak onderzoeken en Barcelona hangt mogelijk een zware sanctie boven het hoofd: een nieuw transferverbod, zoals het er ook enkele seizoenen geleden al eentje kreeg wegens onregelmatigheden bij het aantrekken van jeugdspelers.

(Fausto by Tagtik/Picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren