Tagtik

Nieuwe Anderlecht-eigenaar is supporter van ... Club Brugge!

Marc Coucke pakte deze week uit met een verrassing van formaat: hij neemt de meerderheid van de aandelen van Anderlecht over en wordt de nieuwe eigenaar van paars-wit. Hij troeft daarmee andere gegadigden als Wouter Vandenhaute en Paul Gheysens af die ook interesse toonden om baas te worden van Anderlecht.

Coucke reageerde al via Twitter op het verrassende nieuws: "Zeer fier op en ambitieus met @rscanderlecht !! Samen met bestuur, fans, sponsors en team op naar mooie tijden! Natuurlijk blijf ik Kvo-fan, zal ik @kvoostende in goede handen doorgeven! Mooie toekomst voor beiden, elk op zijn (hoog) niveau, vrijdag persconferentie."

De Anderlecht-fans wouden en kregen een Belgische investeerder, maar ze zullen hem alvast zijn liefde voor Club Brugge toch even kwalijk nemen. In een interview met Het Nieuwsblad in 2007 uitte Coucke zijn liefde voor aartsrivaal Club Brugge nog openlijk. "Een jaar of tien geleden ging ik er voor het eerst kijken, sinds een jaar of zes beschouw ik me als supporter. Niet meer zoals je als kleine jongen voor een team supportert. Als ik echt supporter wil zijn, ga ik naar Oostende. Wil ik goed voetbal zien, ga ik naar Club. Geleidelijk ben ik een echte supporter geworden, drie jaar geleden werd ik zelfs lid van de vzw. Alle topmatchen probeer ik mee te maken, ook de Europese verplaatsingen." Het wordt afwachten of de harde kern van RSC Anderlecht licht over deze uitspraken zal gaan.

(Fausto and Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren