Tagtik

Nieuwe klacht tegen ex-bisschop Vangheluwe

Advocaat Walter Van Steenbrugge heeft een pedofilieklacht ingediend tegen voormalig bisschop Roger Vangheluwe. Hij doet dat voor zijn 36-jarige cliënt die beweert als kind maar liefst acht jaar lang te zijn 'verhuurd' aan geestelijken. Eénmaal was de bisschop van Brugge daarbij, zegt de 36-jarige Michael, die zijn verhaal doet in Dag Allemaal.

Toen Michael vijf jaar oud was, begon het misbruik, vertelt hijzelf. Een man verhuurde hem en zijn oudere broer voor 75 euro, vooral aan geestelijken. Het nu 36-jarige slachtoffer noemt verschillende namen van klanten, waaronder ook die van Roger Vangheluwe.

Door deze traumatische gebeurtenissen begon de jongen op zijn achtste al pillen te slikken tegen de fysieke en psychische pijn. De nu 36-jarige Michael zit al zestien jaar afwisselend in de psychiatrie en de gevangenis en zeult een verleden van verslaving en criminaliteit met zich mee. Dat schrijft Dag Allemaal.

Het slachtoffer wil naar eigen zeggen geen geld van Vangheluwe, maar kan het niet verkroppen dat de ex-bisschop nu zorgeloos van zijn pensioen geniet in Frankrijk en wilt dat de daders gestraft worden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Dag Allemaal/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren