Tagtik

Nooit eerder zoveel jongeren in hoger onderwijs

Vorig jaar hebben 239.152 studenten zich ingeschreven voor het hoger onderwijs. Dat blijkt uit cijfers van het Ahovoks, het Agentschap Hoger Onderwijs, Volwassenenonderwijs, Kwalificaties en Studietoelagen. Nooit eerder schreven zich zoveel jongeren in voor het hoger onderwijs: dat telt 2.400 inschrijvingen meer dan in het jaar voordien.

De KU Leuven blijft de populairste universiteit met 45.295 inschrijvingen. Aan de Universiteit Gent zijn 37.328 studenten ingeschreven, aan de Universiteit Antwerpen 16.879 studenten.

Aan de universiteit is Rechten, notariaat en criminologische wetenschappen de populairste richting, gevolgd door Economische en toegepaste economische wetenschappen.

Bij de hogescholen mag de Hogeschool Gent de meeste studenten verwelkomen (13.609 inschrijvingen). Aan de Karel de Grote-Hogeschool Katholieke Hogeschool Antwerpen zijn 12.468 studenten ingeschreven, aan de Arteveldehogeschool 12.437 studenten.

"Het aantal jongeren dat voor het hoger onderwijs kiest, blijft stijgen", aldus Vlaams minister Hilde Crevits in een persbericht. "Een diploma hoger onderwijs biedt de beste garantie op werk. 95 procent van de afgestudeerden vindt binnen het jaar een job."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren