Tagtik

Olympische Winterspelen: volg alles live

10.30 uur Rösch blijft knokken

De van Duitser tot Belg genaturaliseerde biatleet Michael Rösch had meer verwacht van zijn deelname aan deze 23e Olympische Winterspelen.

De 34-jarige Rösch werd 38e in de sprintcompetitie, finishte als 23e op de individuele achtervolging en kwam slechts als 75e over de finishlijn bij de individuele 20 kilometer. Hierdoor mag hij niet deelnamen aan de massastart.

Rösch reageert ontgoocheld via Facebook: "Sport kan zo mooi, maar ook zo bitter. Gisteren (donderdag, red) kreeg ik een harde klap te verwerken. Mijn doel was de massastart te bereiken, maar ik heb het helaas niet gehaald. Ik ben dankbaar dat ik hier mag zijn en nog eens heb kunnen deelnemen aan de Spelen. Maar anderzijds ben ik heel ontgoocheld over mijn sprint en individueel. Mijn achtervolging was goed, maar ondanks alle strijd heb ik het niet gehaald. Ik ga nu doen wat ik het beste kan, en dat is blijven knokken. In maart staan nog enkele belangrijke wedstrijden op het programma. En natuurlijk steun ik het Zwitserse biatlonteam (waarmee hij traint, red). Ik wil iedereen bedanken voor deze lange, mooie en harde reis."

09.30 uur Meylemans in het skeleton

Net na de middag is het tijd voor Kim Meylemans om de snelheid op te zoeken op het ijs. Zij werkt immers haar laatste twee runs af in het skeleton. Vrijdag werd ze ietwat ontgoochelend 16e in de eerste run.

Meylemans bleef echter heel positief na de race en denkt zelf nog aan een olympisch diploma. Haalt de 21-jarige Belgische alsnog de top 8? Wij duimen alvast!

08.30 uur "Plezier van boven tot beneden"

De Belgische Kim Vanreusel (20) is als 40e geëindigd op de super-G, een resultaat waar ze zeker mee kan leven. "Het resultaat was niet top, maar ik heb het plezier in het skiën terug en dat is heel belangrijk. Ik had van boven tot beneden plezier. Ik weet dat ik nog niet op het niveau van de toppers zit, maar ik hoop daar ooit wel te geraken", klinkt Vanreusel gelukkig bij Sporza.

07.30 uur Goud en zilver voor Zwitserland!

Sarah Höfflin haar dag kan niet meer stuk, zij wint immers de slopestyle in het freestyle skiën. Haar Zwitserse landgenote Mathilde Gremaud pakt zilver. Het brons is weggelegd voor de Britse Isabel Atkin. 

07.00 uur Kwalificatie freestyle slopestyle

Een plek bij de eerste 12: dat is wat alle skiesters willen behalen op de slopestylebaan in het Phoenix Snow Park. Deze prestatie geeft hen immers recht op deelname aan de finale later op de dag. Opvallend is dat de Canadese titelverdedigster Dara Howell zich niet weet te plaatsen voor de finale. Bij haar allerlaatste sprong van haar tweede run kwam ze immers ten val. De Franse wereldkampioene Française Tess Ledeux sneuvelt eveneens.

06.30 uur Snowboardster wint skiwedstrijd!

Met een uur vertraging door de wind, ging de super-G uiteindelijk van start bij de dames. De Amerikaanse 'living legend' Lindsey Vonn ging als eerste de berg af en het zag er lang heel goed uit voor de 33-jarige topfavoriete. In extremis wijdt ze echter te breed uit en moet ze vol bijsturen om een poortje niet te missen. Vonn schudt dan ook van 'neen' na haar allerlaatste super-G op de Olympische Winterspelen.

De Tsjechische Ester Ledecka slaat de skiwereld met verstomming. Zij duikt immers met amper één honderdste onder de toptijd van de Oostenrijkse Anna Veith en mag zich olympisch kampioen noemen. Dat is heel opvallend aangezien Ledecka eigenlijk gespecialiseerd is in het snowboarden. Dit is meteen het eerste skigoud ooit voor Tsjechië.

De Belgische Kim Vanreusel eindigde als 40e op 45 deelnemers in deze super-G.

06.15 uur Hendrickx schaatst foutloos op vrije kür

De Belgische kunstschaatser Jorik Hendrickx deed het vrijdag uitstekend in de korte kür en eindigde als elfde. Vandaag kwam de talentvolle Belg het ijs op voor de vrije kür.

Jorik Hendrickx schaatst foutloos in zijn vrije kür en wordt beloond met 164,21 punten. Dat is net iets minder dan zijn persoonlijk record en brengt hem op een totaal van 248,95 punten. Met deze puike prestatie wordt deze 25-jarige atleet uit Turnhout knap 14e op deze Olympische Winterspelen.

De Japanner Yuzuru Hanyu slaagt er als eerste kunstschaatser in zestig jaar in om zijn olympische titel te verlengen. Het zilver gaat naar zijn landgenoot Shoma Uno, brons is voor Javier Fernandez uit Spanje.

06.00 uur Goedemorgen!

Er staat ons al weer een dag boordevol wintersport van de bovenste plank te wachten. Alvorens we aan de orde van de dag beginnen, brengen we jullie op de hoogte van alles dat er zich in PyeonChang afspeelde terwijl u nog heerlijk lag te slapen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren