Tagtik

Ook 17 Belgen geveild in India

De Hockey India League is een bijzonder lucratieve competitie die slechts zes weken duurt en waarin de spelers en speelsters goed geld kunnen verdienen! Wie in aanmerking komt voor deelname, wordt geveild en verkocht aan de hoogste bieder.

Tijdens de winterstop in Beligië dromen heel wat hockeyspelers ervan hun conditie te onderhouden in zonnig weer en er tevens niet armer van te worden. Maar liefst 17 Belgische hockeyspelers en -speelsters overwinteren in de Hockey India League. Dat is het resultaat van een heuse veiling waarop de Belgen aangeboden werden. In totaal nemen 12 Belgische mannen en 5 Belgische vrouwen deel aan de HIL. Zij zijn de voorbije dagen een voor een onder de hamer gegaan.

8 mannen- en 4 vrouwenploegen mogen elk zo'n 400.000 euro spenderen om een kwalitatief team samen te stellen, bestaande uit 24 spelers (met 8 buitenlanders en 4 Indiase jongeren).

De Belg Victor Wegnez is de duurste Begische speler geworden (43.704 euro), gevolgd door Arthur Van Doren (34.964 euro) en Arthur De Sloover (32.778 euro). Bij de Belgische dames werd het diepst in de buidel getast voor Charlotte Englebert (17.486).

De allerduurste speler op de veiling  was de Indiase legende Harmanpreet Sing. Hij werd  voor meer dan 85.000 euro geveild.

(SR for Tagtik/Picture: Image by Temel from Pixabay)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hockey India League (@hockey_india_league)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren