Tagtik

Opgepast: kans op overstromingen

Door overmatige regen en smeltende sneeuw is er een grote kans op overstromingen. Zo heeft de regenzone die gisteren over ons land trok samen met de smeltende sneeuw lokaal voor heel wat wateroverlast gezorgd. Verschillende straten stonden blank en zandzakjes werden geplaatst. Door de hevige regenval van gisteren staat ook vandaag het waterpeil in verschillende waterwegen alarmerend hoog. De scheepvaart werd reeds stilgelegd wegens overstromingsgevaar.

Volgens Waterwegen en Zeekanaal NV zullen de waterpeilen nog stijgen en is de kans er dan ook dat huizen kunnen onderlopen. In Brugge werd gisterenavond de kwartfinale van de Beker van België in het voetbal tussen Club Brugge en Charleroi afgelast omdat het veld onder water stond.

Vandaag krijgen we afwisselend opklaringen en regenbuien. In het zuiden van België vallen nog steeds buien van smeltende sneeuw en sneeuw met temperaturen tussen 0 en 3 graden. Ook meldt weerman Frank Deboosere dat er een stevige zuidwest- tot westenwind staat. In het weekend volgen nog buien met sneeuw in de Ardennen en regen of smeltende sneeuw op andere plekken in het land. We krijgen temperaturen tussen 0 en 7 graden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren