Tagtik

Opmerkelijk drama door winterweer

Anita uit het Oost-Vlaamse Belsele liet gisteren, net zoals elke dag, haar papegaai even uit. Lowie de harlekijnara geniet immers elke dag van een korte vlucht en keert dan steevast terug naar zijn baasje. Deze papegaai werd immers met de hand grootgebracht, waardoor hij heel tam en honkvast is. Maandag liep het echter grondig fout.

"Op het einde van de vlucht zie ik dat hij wil landen, maar dat het landen niet lukt. Meestal maakt hij dan nog een extra rondje in de lucht. Vervolgens draai ik me om om te kijken waar hij is en een rukwind heeft hem waarschijnlijk opgeschept en helemaal gedesoriënteerd", doet Anita haar verhaal bij TV Oost.

Harlekijnara Lowie is sindsdien vermist. Na de rukwinden brak er maandag een hevige sneeuwstorm uit, waardoor de tamme papegaai het nog moeilijker zal gekregen hebben om zijn woonplaats terug te vinden.

De papegaai zou door de hevige rukwinden richting Sint-Niklaas gevlogen zijn. Baasje Anita vermoedt dat hij ergens zit te schuilen en heel vochtig is. De harlekijnara zal bijgevolg nog niet kunnen vliegen en is volledig zijn weg kwijt. Wie de kleurrijke Lowie ergens aantreft, kan contact opnemen met de politie.

(Skwadra by Tagtik/Source: Tv Oost/Picture: Screenshot Tv Oost)

Ook dit kan u interesseren