Tagtik

OS live: Rösch knap 23e

14.30 uur Geen Belgen meer in actie vandaag

Vandaag kwamen de Belgische biatleten Florent Claude en Michael Rösch in actie op de 12.5km achtervolging. Florent Claude (26) strandde op een ietwat ontgoochelende 57e plek, terwijl Michael Rösch na een ijzersterke progressief ingedeelde wedstrijd eervol 23e werd.

Hiermee zit de dag erop voor de Belgen in Zuid-Korea.

13.55 uur Rösch knap 23e

De Belgische biatleten Florent Claude en Michael Rösch zijn vandaag de strijd aangegaan met de absolute wereldtop in de achtervolging over 12.5km.

De 26-jarige Florent Claude en de 34-jarige Michael Rösch schreven Belgische geschiedenis want zij zijn de eerste Belgen die ooit deelnemen aan het biatlon op de Olympische Winterspelen. Claude werd geboren als Fransman en kwam in de jeugdreeksen van het biatlon dan ook in actie voor onze zuiderburen. Rösch behaalde met de Duitse aflossingsploeg zelfs goud op de 4x7,5 km tijdens de Spelen van 2006 in Turijn en komt nu uit voor België.

Vandaag kwamen Claude en Rösch echter helemaal niet in de buurt van de medailles. Florent Claude (26) strandde op een ietwat ontgoochelende 57e plek, terwijl Michael Rösch na een ijzersterke progressief ingedeelde wedstrijd eervol 23e werd.

Na een ronde lag Michael Rösch in 36e positie, de Belg schoot foutloos. Florent Claude volgde hierna en schoot één keer mis. Vervolgens zette Rösch zijn inhaalrace succesvol verder, terwijl Claude achter aan de staart van het deelnemersveld bengelde.

Na 3 rondes kreeg Rösch in 21e stelling de top 20 in het vizier. De Fransman Martin Fourcade skiede aan kop, met nog twee rondes te gaan zat Claude in 51e stelling.

De Fransman Fourcade schitterde verder en pakte verdiend goud. De Zweed Samuelsson won zilver, Duitser Doll moest zich tevreden stellen met brons. Het is de vijfde olympische medaille voor Fourcade, die nu al drie gouden medailles won op de Olympische Winterspelen.

Michael Rösch werd eerste Belg op de 23e plek. Florent Claude werd 57e op 60 deelnemers.

13.00 uur Tijd voor Belgen Florent Claude en Michael Rösch

De Belgische biatleten Florent Claude en Michael Rösch zijn zonet begonnen aan hun 12.5km achtervolging. Zorgen zij voor dé Belgische verrassing van de dag?

12.30 uur Dames klaar, bijna tijd voor de Belgen

De Duitse biatlete Laura Dahlmeier heeft de achtervolging gewonnen. Na 10 kilometer pakte ze de olympische titel voor de Slowaakse Kuzmina en de Française Bescond. Dahlmeier won eerder al de gouden medaille in de sprint op deze Olympische Winterspelen.

Omstreeks 13.00 uur komen de Belgische biatleten Florent Claude en Michael Rösch in actie in PyeongChang. Zij verdedigen de Belgische eer in de 12.5km achtervolging.

12.00 uur Sven Kramer krijgt gouden plak

De Fries Sven Kramer heeft zijn gouden medaille in ontvangst genomen op Medal Plaza. De Nederlandse schaatser won zondag op majustueuze wijze de 5.000m en veroverde op deze manier zijn derde olympische titel op rij op deze afstand. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niets doet'', zei Kramer achteraf dolgelukkig. Herhaalt Kramer zijn topprestatie donderdag op de 10.000m?

11.30 uur Weersvoorspellingen nekken Olympische Winterspelen

De skipistes in PyeongChang worden geteisterd door hevige rukwinden. Dat lijkt ook de komende dagen nog zo te zijn, blijkt uit de weersvoorspellingen. Eerder werden de afdaling voor de mannen en de reuzenslalom van de vrouwen (met de Belgische Kim Vanreusel) al verplaatst naar donderdag. Iets na middernacht werd de reuzenslalom bij de vrouwen uitgesteld door de hevige windstoten. Zondag konden de heren hun afdaling ook al niet uitvoeren door de extreme weersomstandigheden in Zuid-Korea. Bijgevolg moet de Belgische skiester Kim Vanreusel nog even geduld uitoefenen eer ze haar eerste run in het alpineskiën kan doen.

Inmiddels komt het wedstrijdschema voor de skinummers steeds meer in gevaar. "We zullen zien hoe het gaat, maar de voorspellingen zijn niet gunstig. Voor donderdag ziet het er gelukkig wel goed uit'', klinkt het bij Markus Waldner, verantwoordelijk voor de skinummers op de Olympische Winterspelen.

10.45 uur Bibberen voor Florent Claude en Michael Rösch

Omstreeks 13.00 uur komen de Belgische biatleten Florent Claude en Michael Rösch de sneeuw op in PyeongChang. Zij verdedigden de Belgische vlag in de 12.5km achtervolging. In de 10km sprint konden de Belgen Claude en Rösch eerder al niet voor de verrassing zorgen. Toch slaagden ze erin zich in de top 60 te nestelen, waardoor ze maandag mogen deelnemen aan de achtervolging.

De thermometer geeft maandag in het Zuid-Koreaanse PyeongChang slechts -5 graden celsius aan. De gevoelstemperatuur is echter nog een tiental graden kouder door de hevige wind. Deze vriestemperaturen maken het zeker niet aangenamer voor de biatleten die een zware cardiovasculaire inspanning moeten combineren met een ijzige kalmte en precisie in de schietproef.

10.00 uur "Sport kan geen vrede creëren"

De voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité zorgde voor toenadering tussen aartsvijanden Noord- en Zuid-Korea. Toch vraagt hij nu politieke moed van beide tegenstanders om de heikele kwestie die al jarenlang woedt tussen beide Korea's eindelijk op te lossen. "De sport kan geen vrede creëren. Nu is het aan de politiek", zijn de krachtige woorden die Thomas Bach maandag sprak.

09.45 uur IOC-voorzitter bezoekt Noord-Korea

IOC-voorzitter Thomas Bach (64) vertoeft momenteel in het Zuid-Koreaanse PyeongChag voor de 23ste Olympische Winterspelen. Daarna zal de Duitser een bezoek brengen aan Noord-Korea. Het bezoek van de voormalige schermer maakt deel uit van de deal die het Internationaal Olympisch Comité sloot met Noord- en Zuid-Korea.

09.00 uur Wind velt snowboarders

De hevige rukwinden in PyeongChang maken het snowboarden ontzettend moeilijk. De windstoten zorgen voor stevige valpartijen in de halfpipe. Eerder ondervond de Belg Seppe Smits al heel wat hinder van de wind tijdens de finale van de slopestyle bij de heren.

08.00 uur Belgen in actie

Omstreeks 13.00 uur komen de Belgische biatleten Florent Claude en Michael Rösch de sneeuw op in PyeongChang. Zij verdedigden de Belgische vlag in de 12.5km achtervolging. Dat is opmerkelijk want zowel Claude als Rösch werden in een buurland geboren.

De 26-jarige Florent Claude en de 34-jarige Michael Rösch schreven Belgische geschiedenis want zij zijn de eerste Belgen die ooit deelnemen aan het biatlon op de Olympische Winterspelen. Claude werd geboren als Fransman en kwam in de jeugdreeksen van het biatlon dan ook in actie voor onze zuiderburen. Rösch behaalde met de Duitse aflossingsploeg zelfs goud op de 4x7,5 km tijdens de Spelen van 2006 in Turijn en komt nu uit voor België.

In de 10km sprint konden de Belgen Claude en Rösch eerder al niet voor de verrassing zorgen. Toch slaagden ze erin zich in de top 60 te nestelen, Rösch werd 38e en Claude 55e, waardoor ze maandag mogen deelnemen aan de achtervolging.

07.15 uur 

Iets na middernacht werd de reuzenslalom bij de vrouwen uitgesteld door de hevige windstoten. Zondag konden de heren hun afdaling ook al niet uitvoeren door de extreme weersomstandigheden in Zuid-Korea. Bijgevolg moet de Belgische skiester Kim Vanreusel nog even geduld uitoefenen eer ze haar eerste run in het alpineskiën kan doen. 

De reuzenslalom bij de dames is naar donderdag verzet. Dan komt olympisch debutante Kim Vanreusel eindelijk in actie.
In de finale van de teamcompetitie in het kunstschaatsen kaapt Canada het goud weg. Zilver was weggelegd voor Team OAR (Rusland) en brons gaat naar de Verenigde Staten.

07.00 uur

Goedemorgen! Terwijl in België de werkweek rustig op gang komt, is het in Zuid-Korea al 15.00 uur. Dat wil zeggen dat de XXIIIe Olympische Winterspelen al volop bezig zijn in het Zuid-Koreaanse PyongChang. Hierbij een overzicht van wat er gebeurde op de Olympische Spelen terwijl u heerlijk lag te slapen.
Dag drie van de Olympische Winterspelen begon in Zuid-Korea met temperaturen die schommelen tussen -4 en -17 graden celsius. Het is ijzig koud in PyongChang!

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren