Tagtik

Politie identificeert 15 nieuwe daders Brusselse rellen

De rust lijkt na enkele moeilijke weken te zijn teruggekeerd in de Belgische hoofdstad. Het Brusselse Beursplein, het Muntplein, Louiza en de Naamsepoort waren het strijdtoneel voor hevige rellen waarbij auto's, winkels en infrastructuren beschadigd, vernield en in brand werden gestoken. Het Brusselse parket laat echter allesbehalve begaan en is vastberaden om de verantwoordelijken voor deze rellen te straffen.

"Het onderzoek is nog volop bezig", meldt Denis Goeman, de woordvoerder van het Brusselse parket, aan La Dernière Heure. Het parket meldt dat er inmiddels vijftien nieuwe relschoppers geïdentificeerd werden.

Na de rellen op en rond het Beursplein werden tien meerderjarigen en zeven minderjarigen gearresteerd. Een van hen werd ook effectief aangehouden. Zeven anderen worden in januari gedagvaard, meldt het parket. Ook werden er nog zes meerderjarigen en twee minderjarigen die voor amok zorgden aan de Beurs geïdentificeerd.

Toen het Muntplein gekozen werd als plaats van samenkomst door de relschoppers, werden een meerderjarige en negen minderjarigen gearresteerd. De meerderjarige werd inmiddels opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden.

Na de strijd in de Louizabuurt en rond de Naamsepoort werden vier jongeren gearresteerd, onder hen drie minderjarigen. De politie zal hieromtrent nog vijf meerderjarigen en tien minderjarigen ondervragen. Ook veertien andere personen werden geïdentificeerd, waaronder negen minderjarigen. De politie onderzoekt nog of hen iets ten laste kan gelegd worden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren