Tagtik

Politie publiceert 'most wanted' lijst na rellen

Het Brussels parket is nog op zoek naar heel wat relschoppers die duidelijk gefilmd werden, maar tot op heden nog niet geïdentificeerd konden worden. Daarom roept het nu de hulp in van de bevolking. Vandaag publiceerde het parket een lijst met foto's van negen verdachten.

Telkens gaat het om jonge mannen vermoedelijk van 20 tot 30 jaar. Op de foto staat ook telkens de datum waarop ze gefilmd werden door de bewakingscamera. "De politie heeft hen goed in beeld, maar tot op dit moment hebben we hen nog niet kunnen identificeren. Vandaar dat er op de website van de federale politie een oproep gelanceerd wordt naar de bevolking. Misschien kent iemand deze persoon of heeft iemand nuttige informatie", vertelt Ine Van Wymersch aan de VRT.

Wie de personen herkent, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. De volledige lijst van de negen verdachten is te raadplegen op www.police.be

Na de rellen op en rond het Beursplein werden tien meerderjarigen en zeven minderjarigen gearresteerd. Een van hen werd ook effectief aangehouden. Zeven anderen worden in januari gedagvaard, meldt het parket. Ook werden er nog zes meerderjarigen en twee minderjarigen die voor amok zorgden aan de Beurs geïdentificeerd.

Toen het Muntplein gekozen werd als plaats van samenkomst door de relschoppers, werden een meerderjarige en negen minderjarigen gearresteerd. De meerderjarige werd inmiddels opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden.

Na de strijd in de Louizabuurt en rond de Naamsepoort werden vier jongeren gearresteerd, onder hen drie minderjarigen. De politie zal hieromtrent nog vijf meerderjarigen en tien minderjarigen ondervragen. Ook veertien andere personen werden geïdentificeerd, waaronder negen minderjarigen. De politie onderzoekt nog of hen iets ten laste kan gelegd worden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Politie)

Ook dit kan u interesseren