Tagtik

Politieagent koelbloedig doodgeschoten in Spa, dader gevat

Afgelopen nacht is een Spa een dramatisch incident gebeurd met een politieagent. Bij een tussenkomst in een dispuut werd er vanuit een wagen geschoten op de agent. Zonet raakte bekend dat de dader gevat is. Het zou gaan om een 26-jarige Nederlander, Ivo. 
 
De schietpartij vond plaats rond 2 uur deze nacht. De 38-jarige agent was samen met een collega opgeroepen voor een interventie naar aanleiding van een dispuut in het centrum van Spa. De agenten werden onmiddellijk beschoten bij aankomst. Het was een dodelijk en laf schot richting de agent. De andere agent moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is nog weinig bekend.
 
In de buurt van de dodelijke schietpartij is een veiligheidsperimeter ingesteld. Het parket is nog steeds bezig om de nodige vaststellingen te doen. Inmiddels zou ook de dader gevat zijn. Hij hield zich schuil in een nabijgelegen bos. Veiligheidscamera's hebben de man gefilmd.  
 
Op Twitter getuigd minister van Binnenlandse Zaken, Jan Jambon (N-VA), zijn medeleven. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)
 

Dramatisch voorval in Spa. Mijn diepste medeleven met de nabestaanden van de overleden politieman en alle steun aan zijn collega’s van de lokale politie.

— Jan Jambon (@JanJambon) 26 augustus 2018

Ook dit kan u interesseren