Tagtik

Regering keurt antirookmaatregel goed

De pakjes sigaretten gaan er in ons land binnenkort heel anders uitzien. Op de verpakkingen zullen geen logo's of opvallende kleuren meer staan: de pakjes zullen een neutraal uiterlijk krijgen, maar wel nog altijd met de gruwelijke foto's die het roken moeten ontmoedigen.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block had al eerder deze maatregel aangekondigd, maar nu is daar ook een akkoord over bereikt binnen de federale regering, zo weet Het Nieuwsblad.

"Dit is een zeer belangrijke beslissing die we vandaag nemen. De verpakking van sigaretten en roltabak onaantrekkelijker maken is erg belangrijk in de strijd tegen tabak, dat blijkt ook duidelijk uit buitenlandse voorbeelden", aldus De Block. In Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hebben sigaretten al een neutrale verpakking gekregen.

"Onze administraties gaan nu meteen aan de slag, zodat we dit zo snel mogelijk kunnen invoeren in ons land," zo zegt de minister nog. Wanneer de nieuwe verpakkingen in de winkels te zien zullen zijn, is nog niet geweten.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren