Tagtik

Reizigers in veldbedjes op Brussels Airport

Maandag was niet alleen een dramatische dag voor wie met de wagen de weg op moest. Ook in de lucht, of eerder in de luchthavens, zorgde de verkeerselende voor heel wat ongemakken.

Met meer dan 1.400 kilometer aan file op de besneeuwde Belgische wegen was maandag 11 december een gitzwarte dag voor automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. Maar ook op de luchthavens van Zaventem en Charleroi zette het winterweer alles op zijn kop. Op Brussels Airport werden maar liefst 300 vluchten geannuleerd en nog eens een honderdtal andere vluchten had af te rekenen met enorme vertragingen. Om de gestrande reizigers wat rust te kunnen bieden, leverde het Rode Kruis 500 veldbedjes. Ook werd in de Brabanthal in Leuven een medische hulppost ingericht voor reizigers van Zaventem.

Ook de luchthaven van Charleroi moest maandag afrekenen met heel wat sneeuwelende. Zo vertrokken vele vluchten richting Brussels South met verschillende uren vertraging. Brussels Airport waarschuwt dat ook vandaag nog verschillende vluchten vertragingen zullen hebben en roept dan ook op om het vluchtschema geregeld te raadplegen voor wie vandaag in de luchthaven moet zijn.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren